Säkerheten först på en arbetsplats

Att säkerheten ska gå först på en arbetsplats kan vara en självklarhet men tyvärr så är det inte alltid så. Det är viktigt att man på en arbetsplats försöker minimera de risker som kan uppstå och därmed göra arbetsplatsen säkrare. Det gäller för företag att skapa ett sätt att tänka på säkerheten i första hand och åtgärda det som behöver åtgärdas.

Ta upp säkerhetsfrågor på företaget

Det är viktigt att säkerhetsfrågorna tas upp i företaget och att alla har ett gemensamt ansvar att skapa en bra säkerhetskultur på arbetsplatsen. Det kan vara fråga om att köpa in första hjälpen och utrustning för HLR. Detta kan man hitta hos HLR Hjälpen som säljer utrustning för hjärt- och lungräddning. Det finns även HLR utbildningar man köpa in till företaget där alla kan få lära sig hur det går till med med HLR och hjärtstartare. Se till att även boka en utbildning om ert företag köper in en hjärtstartare.

Hälsa och säkerhet på arbetsplatsen

Som en del av företagets arbetsmiljöarbete så ska hälsa och säkerhet ingå. Det gäller att företaget arbetar systematiskt med detta. Hos Arbetsmiljöverket och deras sajt så hittar man mycket matnyttig information för den som inte startat sitt arbetsmiljöarbete. Det finns regler att följa för företag som gör att det kan bli en bättre arbetsplats arbetsmiljömässigt. Om man regelbundet arbetar med detta så kan det ske förändringar och bli en bättre och säkrare arbetsplats. Det kan finnas saker som ständigt bör förbättras på våra arbetsplatser.