Säkra broar

Att ha säkra broar kanske låter som en självklarhet. Men när det kommer till säkerhet på broar kan det vara vissa saker som missas. Ibland sätts bara ett enkelt staket upp för att hålla gångtrafikanter från att klättra över kanten, något som inte är speciellt säkert.

Trafikanter först

När säkerhet på broar planeras tänker man på biltrafikanter först, vilket inte är så dumt. Speciellt inte när det kommer till broar där majoriteten av användningen är avsedd för just biltrafikanter. Men när en bro delas av både bilar och fotgängare och cyklister, hamnar ofta fotgängare och cyklister lite i skymundan. Därför kan det vara bra att säkra upp det lite mer just för fotgängare. Ett sådant sätt kan vara genom att använda ett säkerhetsnät runt bron, så ingen kan få för sig att klättra över enkelt och hoppa i vattnet, eller kasta ut saker som kan förstöra vatten och båtar. Klicka dig vidare här för att läsa mer om just ett säkerhetsnät till broar.

Miljötänk

Något som också är värt att notera när det handlar om säkerhet på broar, är att det används väldigt ofta som ett sätt att göra sig av med prylar man inte längre vill ha. Det kan vara cyklar och möbler till exempel. För att slippa det och för att tänka på miljön, kan det vara bra att sätta upp ett säkerhetsnät också, för det kommer gynna naturen och fotgängarna på bron.