Tänk på din egen säkerhet

När du renoverar tar du en väldigt värdefull tillgång i anspråk – din kropp och det gäller att vara rädd om den så glöm aldrig säkerheten. Använder du maskiner eller verktyg som bullrar tänk på hörselskydd. Se alltid till att du vet var förbandslådan finns med plåster, desinfektionsmedel och sköljmedel för ögon om olyckan skulle vara framme. Oavsett om det är på arbetet eller hemma du renoverar är säkerheten av största vikt.

Personlig skyddsutrustning

Vid takarbete råder krav på personlig skyddsutrustning och det gäller om fallhöjden är två meter eller mer. Varje år drabbas byggbranschen av olyckor som ibland även får dödlig utgång och den vanligaste orsaken är att någon har slarvat med säkerheten. Ansiktsmask bör användas vid jobb som dammar mycket för att undvika inandning av dammet. Du kan köpa skydd online och du hittar ett bra urval på denna sajt.

Platsutrustning och tillbehör

Skor som skyddar tårna om du råkar tappa något fötterna är en viktig sak och en bygghjälm av god kvalitet gör stor skillnad om olyckan skulle vara framme. Använd dig av bra verktyg då det både gör jobbet säkrare och lättare. Ta råd av proffs när du väljer utrustning, du kommer inte att ångra det. Behövs byggställning ska den vara godkänd och det är viktigt att vara noggrann när den sätts ihop.