Tjänstebil – vad bör man tänka på

Tjänstebil kan vara en av de bästa fördelarna med många jobb. Du får en bil som många gånger går att använda även på fritiden utan att behöva köpa den. Men det finns några saker som är bra att ha koll på när det är dags att välja din bil. I detta inlägg får du några tips på hur du ska tänka för att få ut så mycket som möjligt från din tjänstebil.

Förmånsvärde

Det första du bör hålla koll på är förmånsvärdet på bilen. Alltså den skatt du kommer betala om du använder din tjänstebil privat klicka här för mer information. Förmånsvärdet läggs på din lön och ökar skatten du betalar. Därför är det bra om du kan välja en bil med så lågt förmånsvärde som möjligt för att den ska vara så billig som möjligt att köra. Extrautrustning kommer också göra bilen dyrare och bör därför tänkas över om du verkligen behöver allt.

Behöver du verkligen bilen på fritiden?

Nästa sak som är bra att tänka över är hur mycket du faktiskt behöver använda bilen privat. Har ni redan två bilar i familjen eller om du bor mitt i en storstad kanske du inte behöver göra det alls.